aA
Po 10 dienų pertraukos pirmadienį darbą atnaujins britų ginklų inspektoriaus Davido Kelly (Deivido Kelio) mirties aplinkybių tyrimas, kuriam parodymus turėtų duoti žiniasklaidos korporacijos BBC vadovas ir gynybos sekretorius G. Hoonas (Dž. Hunas).
Geoff Hoon
Geoff Hoon
Teisėjo Lordo Huttono (Hatono) vadovaujamas tyrimas aiškinasi liepą įvykusios buvusio Jungtinių Tautų ginklų inspektoriaus savižudybės aplinkybes. Dėl su ja susijusio skandalo šalies ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) pateko į aštriausią krizę per visus savo šešerius valdymo metus.

Duoti parodymus pirmadienį yra kviečiamas BBC generalinis direktorius Gregas Dyke'as (Gregas Daikas), kuris susikivirčijo su Dauning Strytu, kai BBC televizija gegužės mėnesį parodė reportažą, kuriame iškelti įtarimai, kad T.Blairo vyriausybė "pagražino" žvalgybos duomenis apie Iraką.

Manoma, jog G.Dyke'ui teks atsakyti į klausimus apie tai, kaip žymiausio ir didžiausio pasaulyje visuomeninio transliuotojo vadovybė reagavo į vyriausybės reikalavimus atšaukti gegužės 29 dienos reportažą, kurį parengė žurnalistas Andrew Gilliganas (Endrius Giliganas).

Be G.Dyke'o, tyrimas pirmadienį išklausys du Gynybos ministerijos pareigūnus bei jos tyrimo skyriaus darbuotoją.

Manoma, kad artimiausiomis dienomis į apklausą vėl gali būti iškviestas gynybos sekretorius Geoffas Hoonas (Džefas Hunas). Apžvalgininkų manymu, dėl atliekamo tyrimo šio politiko kėdė svyruoja labiausiai.

Lordas Huttonas turėtų baigti apklausas Karališkame teisingumo teisme Londono centre rugsėjo 25 dieną. Po to jis sės rašyti išvadų. Manoma, jog jos gali būti paskelbtos tik pačioje spalio pabaigoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.