aA
Seimo Šeimos ir vaiko komisijos pirmininkė socialdemokratė Giedrė Purvaneckienė, dalyvaudama Žinių radijo laidoje “Raktas” pareiškė, kad šiandieninis Seimas yra nepajėgus priimti įstatymų pataisų, kurios ribotų ar net realiai uždraustų prostituciją.
Prostitucija - karikatūra
© DELFI
“Tam vis tiek reikia politinės valios. Mano vienos nuomonė ir pritariančių tam mažesnio rato nuomonės nepakaks. Aš abejoju, kad pakaks politinės valios,” – “Žinių radijo” studijoje sakė G.Purvaneckienė.

Opozicijai atstovaujantis Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Eligijus Masiulis toje pačioje laidoje teigė, jog prostituciją būtina ne drausti, bet kontroliuoti, tačiau ir to dabartinė valdžia, jo žodžiais, nepadarys.

“Nereikėtų užimti stručio pozicijos, kokią šiuo metu užimame. Ir ne tik valdžia užima šią poziciją. Užima šią poziciją didesnis sluoksnis. Nenoriu aš akmenukų jokių mėtyti, bet tame tarpe ir bažnyčia... Egzistuoja toks požiūris kaip tarybiniais laikais, kad pas mus sekso nėra,” – “Žinių radijo” laidoje kalbėjo E.Masiulis.

Politikų nuomone, jiems susidoroti su kriminalizuota prostitucija trukdo ekonominiai šio “verslo” bei dalies žiniasklaidos interesai bei pačių Lietuvos politikų perdėtas drovumas ir atsargumas.

Žinių radijas