aA
Susirgusį dvejų metukų Filipą Kowalskį (Filipą Kovalskį) motina nuvežė į ligoninę. Gydytojai nustatė, kad berniukas persišaldė, ir leido motinai išsivežti vaiką namo. Po poros valandų Filipas pradėjo dusti. Dabar pusė jo kūno paralyžiuota, jis nekalba. Tokių gydytojų neprofesionalumo aukų Lenkijoje yra ne viena ir net ne dešimtys.
BNS korespondentui pacientų draugijos "Primum Non Nocere", kuri vienija nukentėjusiuosius nuo netinkamo gydymo, pirmininkas Adamas Sandaueris (Adamas Sandaueris) sakė, jog vien pernai Lenkijos sveikatos apsaugos ministerija gavo apie 2000 skundų. Patenkinta tik septyniolika.

A. Sandauerio nuomone, kiekviena gydytojų auka turi gauti finansinę paramą ir nemokamą medicininę priežiūrą.

Pirmadienį Lenkijos gydytojų aukos Varšuvoje surengė manifestaciją ir šiuo metu Lenkijos sostinėje vykstančios tarptautinės konferencijos dalyviams įteikė atsišaukimą, kuriame "primena netinkamo gydymo aukų teises".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.