aA
49 metų Colinas Bodillas (Kolinas Bodilas) naujienų agentūrai "Reuters" sakė, kad jam buvo liepta palikti Pietų Kinijos vietovę, kur jis pateko dėl audros nukrypęs nuo kurso ir gavęs karinių lėktuvų signalus leistis.

Paklaustas, ar yra požymių, kad jam bus leista skristi į Honkongą, kuris buvo pirminis jo kelionės, penktadienį prasidėjusios Hanojuje, tikslas, C. Bodillas sakė: "Jie suteikia man pagrindo taip manyti".

Anksčiau jo lėktuvas, apsuptas "gausybės apsaugos", buvo ištirtas Kinijos civilinės aviacijos pareigūnų. Lėktuvas purviname lauke nusileido, kai, nukrypęs maždaug 160 kilometrų, tikriausiai pateko į karinį objektą.

C. Bodillas kol kas dar nepaaiškino nusileidimo aplinkybių, tačiau jo bendražygė Jennifer Murray (Dženifer Marei), pati mėginanti sraigtasparniu apskristi aplink pasaulį, naujienų agentūrai "Reuters" Hanojuje sakė, kad jis buvo priverstas nusileisti ryžių lauke, už 16 kilometrų į pietus ar pietryčius nuo Naningo.

60 metų J. Murray dabar mėgina antrą kartą apskristi pasaulį. 1997 metais ji tapo pirmąja pilote moterimi, apskridusia pasaulį sraigtasparniu. Ji tikisi surinkti 1 milijoną dolerių vaikams, pakartodama 40 000 kilometrų žygį savo vienmotoriu "Robinson" R44.

J. Murray atnaujino savo skrydį šeštadienį, dieną vėliau nei buvo planuota, ir patraukė į pietus, Vietnamo Danango miesto link. Iš čia ji planuoja šeštadienį pasiekti Honkongą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.