aA
Jerevane per papildomus rinkimus į laisvą Armėnijos parlamento deputato vietą buvo sumušti keli žurnalistai ir teisių gynėjai, pranešė opozicinio Armėnijos nacionalinio kongreso sekretorius spaudai Armanas Musinianas.

"Prieš juos buvo panaudotas smurtas, kai jie mėgino reaguoti į padarytą per balsavimą pažeidimą", - sakė A.Musinianas sekmadienį žurnalistams.
Pasak jo, nukentėjo radijo stoties "Laisvė" korespondentas Anušas Martirosianas, dviejų opozicinių laikraščių fotokorespondentas Gagikas Šamšianas, taip pat teisių gynėjai Mikaelas Danielianas ir Armanas Vezirianas.

"Interfax" kol kas neturi Armėnijos teisėsaugos institucijų komentarų dėl šio incidento.

Sekmadienį 10-ojoje Jerevano rinkimų apygardoje vyksta papildomi rinkimai į parlamentą. Dėl deputato vietos kovoja buvęs opozicinio laikraščio "Aikakan Žamanak" vyriausiasis redaktorius Nikolas Pašinianas, kuris yra areštuotas pagal kaltinimą masinių riaušių 2008 metų kovo 1 dieną organizavimu, centro partijos "Nacionalinė vienybė" narys Ara Simonianas ir Armėnijos marksistų partijos vadovas Davidas Akopianas.

Deputato vieta atsilaisvino, kai savo mandato atsisakė stambus verslininkas Chačaturas Sukiasianas, kuriam taip pat pareikšti kaltinamai masinių riaušių Jerevane organizavimu, bet kuris vėliau buvo amnestuotas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.