aA
Trijų karalių dieną nupuošiamos klaipėdiečius džiuginusios uostamiesčio skulptūros. Žadama, kad šventiniais rūbeliais skulptūros bus puošiamos ir kitąmet.
Prakartėlė
Prakartėlė
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Prieš didžiąsias metų šventes ant vieno Klaipėdos senamiesčio namo stogo sėdintis ir laimę žarstantis kaminkrėtys buvo apautas kalėdiniais batais-kojinėmis. O kruizinių laivų terminale laivus pasitinkantis ir išlydintis berniukas su šuneliu buvo aprengti specialiai sumodeliuotais spalvingais drabužėliais.

Skeptiškai nusiteikę miestiečiai tuomet spėliojo, kiek ilgai skulptūrų puošmenos neprivilios vandalų. Tačiau spėlionės nepasitvirtino – skulptūrų drabužėliai nebuvo nuniokoti ir klaipėdiečius džiugino per visą šventinį laikotarpį.

Trijų karalių dieną skulptūros bus nupuoštos o jų drabužėliai lauks kitų Kalėdų. Skulptūras puošusios bendrovės „Pamario restauratorius“ vadovas Aldas Kliukas sako sulaukęs naujų klaipėdiečių pasiūlymų, kaip papuošti įvairias skulptūrines kompozicijas.

Pasak A. Kliuko, jeigu atsirastų kūrybingų žmonių, norinčių sukurti drabužių kolekciją uostamiesčio simboliams, Klaipėdoje galėtų gimti nauja kalėdinė tradicija.

DELFI.TV siūlo prisiminti, kaip atrodė šventiniu laikotarpiu papuoštos skulptūros:

www.lrt.lt