aA
Antradienio vakarą, apie 22.20 val., Kaune, Tvirtovės alėjoje susprogdintos prekybos centro “Rimi” centrinio įėjimo durys. Apsaugos vaizdo kamera užfiksavo įvykį, tačiau pačio nusikaltimo vykdytojo vaizdo medžiagoje nematyti. Beje, lygiai prieš metus, 2009 m. sausio 6-ąją, šiame prekybos centre buvo kilęs gaisras.
Kaune susprogdintos prekybos centro “Rimi” įėjimo durys
Kaune susprogdintos prekybos centro “Rimi” įėjimo durys
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Vaizdo kamera, kuri įrengta ant parduotuvės kampo, užfiksavo, kaip kažkas iš už kampo meta kažkokį daiktą ir jis sprogsta prie durų.

Sprogimas suniokojo dvejas stiklines centrinio įėjimo duris. Trečiadienio rytą parduotuvė nedirbo, o prie susprogdintų durų kabojo užrašas, kad „Dėl techninių kliūčių parduotuvė laikinai nedirbs“.

Parduotuvės apsaugininkas DELFI teigė, kad kol kas nenustatyta, koks sprogmuo suniokojo parduotuvę. Taip pat jis patvirtino, kad nusikaltimo vykdytojo kamera neužfiksavo – vaizdo medžiagoje matyti tik pats sprogimas.

Pareigūnų teigimu, į prekybos centro vidų patekti nebandyta. Ekspertai įvykio vietoje surinko tik durų ir stiklo pavyzdžius – jokių sprogstamojo užtaiso liekanų rasti nepavyko. Manoma, jog tai galėjo būti ir kokia nors didelė petarda ar panašiai.

„Įvykio metu parduotuvė buvo uždaryta, nukentėjusiųjų nėra. Šiuo metu bendradarbiaujame su policija, kad įvykis būtų kuo greičiau ištirtas. Dėl incidento parduotuvė šiandien pradės dirbti nuo 11 valandos“, – sakė „Rimi Lietuva“ atstovė ryšiams su visuomene Jovita Bagdonaitė.

Beje, lygiai prieš metus šiame netoli Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) esančiame prekybos centre buvo kilęs gaisras. Tuomet ugnis į parduotuvę persimetė nuo šalia užsidegusio šiukšlių konteinerio bei išdegė rampos vidus (32 kv. m.), durys. Aprūko parduotuvės patalpos ir sandėlys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.