aA
Vakar “Microsoft” vadovas Billas Gatesas pristatė naują kompanijos strategiją – operacinės sistemos ir taikomosios programos bus perkeltos į pasaulinį tinklą, kur paslaugomis galėtų naudotis internautai.
Bill Gates
Bill Gates
Pagal “Microsoft.NET” pavadintą planą, programinės įrangos paslaugos galės būti pasiekiamos iš įvairių įtaisų, kaip kišeniniai ar staliniai kompiuteriai bei mobilieji telefonai.

“Interneto įtaką jau dabar didelė, tačiau per artimiausius penkerius metus ji dar labiau išaugs”, – tvirtino B.Gatesas. Jis neinformavo, kada planuojama programas perkelti į internetą ir kiek kainuos jų naudojimas.

“Microsoft.NET” strategija sudaryta iš dviejų dalių – pirmiausia internete planuojama patalpinti populiarią programinę įrangą “Windows” ir “Office”. Naudodamasis “Office.NET” vartotojas galėtų sukurti dokumentus, kuriuos būtų galima pasiekti iš bet kurio kompiuterio, turinčio priėjimą prie interneto.

“Microsoft Network” tinklo interneto svetainės bus sujungtos į “MSN.NET”, jose vartotojai toliau galės naudotis nemokamo elektroninio pašto, susitikimų planavimo, sąskaitų apmokėjimo ir kitomis paslaugomis. Visos šios paslaugos taip pat bus integruotos į “Windows.NET” ir “Office.NET”. Pasinaudodami suteikiamais įrankiais vartotojai galės netgi sukurti savo programas.

“Microsoft” nėra pirmoji kompanija, ketinanti teikti programinės įrangos paslaugas – šioje srityje nemažai investavusi yra ir “Sun Microsystems”, kuri internetu pasiekiamą programų paketą ketina pristatyti iki vasaros pabaigos.

Kai kurie analitikai teigia, jog “Microsoft.NET” sukūrimui reikalinga integracija prieštaraus JAV Teismo sprendimui antimonopolinėje byloje. Teisėjo sprendimas dėl neteisėto monopolio galėtų smarkiai pakenkti “Microsoft.NET” kūrimui.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.