aA
Novosibirsko srities Federalinės saugumo tarnybos valdyba (FSTV) išplatino pranešimą spaudai, kuriame rašoma, kad per 2009 m. išaiškinta daugiau nei 100 užsienio specialiųjų tarnybų agentų, informuoja lenta.ru.
FST Novosibirske per metus išaiškino apie 100 šnipų
© Corbis/Scanpix

Manoma, kad šnipų dėmesį traukia Novosibirsko akademiniame miestelyje vykdomi moksliniai tyrimai. Aktyvesnius užsienio specialiųjų tarnybų darbuotojus tenka išprašyti iš šalies, kitus FST stebi.

Kasmet FSB ataskaitose pranešama apie didelį kiekį išaiškintų užsienio agentų. Panašius duomenis FST paskelbė 2003 m. 2005 m. Samaros srities FSTV pranešė, kad sulaikyta daugiau nei 100 šnipų.

FST taip pat pranešė, kad nuteisti devyni aukštas pareigas ėję valstybės tarnautojai, susekta nemažai tarptautinių ir tarpregioninių narkotikų tiekimo kanalų. Be to, iškeltos 68 baudžiamosios bylos dėl korupcijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.