aA
Teisėsauga su įkalčiais sulaikė ir suėmė buvusį sovietmečio kariškį, kuris laikė didelius kiekius ginklų ir sprogmenų. Įtariamasis A.V.B sulaikytas pirmadienį. Kratos atliktos Kaune ir Jonavoje. Įtariamasis pavojingus sprogmenis laikė ir namuose, slėpė netgi žmonos kojinėse.
Suimtas buvęs kariškis sprogmenis slėpė netgi žmonos kojinėse

Policija praneša, kad per kratas aptikti draudžiamus daiktai, iš kriminalinės apyvartos buvo išimta labai didelis kiekis šaunamųjų ginklų, šaudmenų ir sprogstamųjų medžiagų. Tarp jų – trys karabinai, vienas iš jų su optiniu taikikliu, du mažo kalibro šautuvai, nagano sistemos revolveris, 274 vnt. šovinių (7,62 kalibro), apie 1133 vnt. šovinių (5,6 kalibro), 255 vnt. detonatorių, medžioklinių šovinių, apie 260 vnt. garsinių šovinių (7,62 kalibro), 2,4 kg. sprogstamosios medžiagos trotilo.

Įtariamasis Kauno mieste, daugiaaukščio namo bute, neteisėtai laikė tris granatų sprogdiklius ir 89 detonatorius. Kadangi daugelis surastų objektų kėlė grėsmę aplinkiniams gyventojams, išminuotojai juos tinkamai izoliavo bei saugiai išgabeno iš gyvenamosios teritorijos.

Šis radinys nustebino ne vieną ilgą laiką dirbantį ir patirtį turintį kriminalinės policijos pareigūną, nes rasti ginklai, šaudmenys, sprogmenys ir detonatoriai kėlė didelę grėsmę įtariamojo šeimos nariams bei aplinkiniams gyventojams.

A.V.B minėtus daiktus slėpė įvairiose buto ir namo vietose – nišose, spintose, palėpėse, ūkiniuose pastatuose ir netgi žmonos kojinėse.

Užkirtus kelią šiai nusikalstamai veikai, išvengta galimai sunkių ir skaudžių pasekmių bei šių objektų patekimo į organizuotų nusikalstamų grupuočių rankas.

Įtariamasis sulaikytas, jam įteiktas pranešimas apie įtarimą padarius nusikalstamas veikas: „Neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis dideliais kiekiais“. Jam paskirta karomoji priemonė - suėmimas.

Sulaikymą atliko Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai, tyrimui vadovaujant ir jį organizuojant Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorui.

Atliekamas ikiteisminį tyrimą dėl asmenų, kurie Lietuvoje užsiima šaunamųjų ginklų, šaudmenų, sprogmenų ir sprogstamųjų medžiagų įgijimu, laikymu ir prekyba dideliais kiekiais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.