aA
Tarnybinius automobilius su vairuotojais į Vilniaus miesto mero Vilniaus Navicko gimtadienio šventę išsikvietę sostinės vicemeras Gintautas Babravičius ir administracijos direktorius Vytautas Milėnas nusižengė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymui, mat pasinaudojo pareigomis gauti asmeninei naudai ir neleistinai naudojosi savivaldybės turtu.
VTEK: G.Babravičius ir V.Milėnas iš gimtadienio neturėjo važiuoti tarnybiniu transportu
© Corbis

Tokį sprendimą trečiadienį priėmė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). Tuo tarpu drauge su G. Babravičiumi ir V. Milėnu važiavę, bet patys tarnybinio automobilio su vairuotoju nekvietę, politikai išteisinti, nes teisės aktai nedraudžia priimti pasiūlymo pavėžėti.

Komisija tik konstatavo, kad drauge su G. Babravičiumi ir V. Milėnu iš mero gimtadienio šventės tarnybiniais automobiliais važiavęs vicemeras Stanislovas Šriūbėnas, jo kolega Romas Adomavičius bei administracijos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Dastikas pasielgė neetiškai.

DELFI primena, kad tarnybinius automobilius su vairuotojais Vilniaus politikai neleistinai išsikvietė atšventę Vilniaus mero, konservatoriaus Viliaus Navicko 50-ies metų jubiliejų. Automobilius iškvietė liberalcentristas G. Babravičius ir socialdemokratas V. Milėnas, tačiau drauge su jais važiavo ir kiti jų kolegos.

Vicemerą R. Adomavičių tarnybinis automobilis pavėžėjo iki savivaldybės administracinio pastato. Žurnalistų klausiamas, kodėl naudoja tarnybinį transportą ne darbo reikalais, politikas teigė, kad buvo susitikime su gyventojais, o ne V. Navicko gimtadienio šventėje.

VTEK nustačius, kad miesto politikai neleistinai naudojo savivaldybės turtą, pareigūnai vienus metus negalės gauti premijų, būti paskirti į aukštesnes pareigas. Be to, jeigu bet kuris iš viešus ir privačius interesus supainiojusių politikų paliks darbą savivaldybėje, tokiam asmeniui trejus metus nuo pažeidimo nustatymo dienos galios draudimas įsidarbinti valstybės tarnyboje.

Tokie draudimai galios G. Babravičiui bei V. Milėnui, mat jie pripažinti supainioję viešuosius ir privačius interesus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.