aA
Maskvos bankas atsisakė suteikti kreditą Jevgenijui Batiščevui, kuris į komandiruotę į Maskvą atvyko iš Sankt Peterburgo. Tokį sprendimą bankas priėmė dėl jaunuolio parašo pase. Skiltyje „parašas“ jaunuolis nupiešė besišypsantį veiduką, praneša newsru.com.
Vietoj parašo šypsniuką suraitęs rusas negavo kredito banke
© Corbis

Kaip paaiškėjo, banko teisininkai susiginčijo, ar toks pasas galioja, ar ne. Nėra įstatymo, tiksliai nurodančio, koks turi būti parašas, rašo trečiadienį laikraštis „Moskovskij komsomolec“.

Rusijos federalinės migracijos tarnybos pasų poskyris nusprendė, kad daug prieštaravimų sukėlęs piešinukas „nėra asmens identifikacijos priemonė“, nes „šypsniukas“ negali būti siejamas su konkrečiu asmeniu.

J. Batiščevo motina pranešė žurnalistams, kad jos sūnus jau ne pirmą kartą oficialiuose dokumentuose pasirašo piešdamas „šypsniuką“. Pasak jos, neseniai besišypsantį veidelį jis nupiešė įgaliojime dėl buto privatizavimo ir tai nesukėlė jokių priekaištų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.