aA
Antradienį vakare Panevėžio pakraštyje, J. Janonio gatvėje peiliu ginkluotas plėšikas įsiveržė į bendrovės „Taudrė“ patalpas ir užpuolė įmonės savininkę 49 metų A. M.

Darbo drabužiais prekiaujanti „Taudrė“ apie 18 val. jau buvo užsidariusi. Pasak policijos pareigūnų, šeimininkė laukė atvažiuojant vyro, turėjusio ją parvežti namo. Pasigirdus beldimui į duris verslininkė, pamaniusi, jog tai sutuoktinis, jas atrakino.

Pravėrus duris į vidų įsibrovė nepažįstamas vyras su peiliu rankoje. Jis reikalavo pinigų ir bandė atimti moters rankinę, tačiau A. M. pasipriešino. Kilus grumtynėms užpuolikas keliskart smogė peiliu, bet moteris sugebėjo apginti rankinę ir išbėgti į lauką. Užpuolikas ją vijosi. Bet greta stovėjusio automobilio vairuotojas plėšiką sulaikė, ir iškvietė policiją bei greitąją pagalbą.

Paaiškėjo, kad tai tai policijai žinomas 52 metų P. N. Sulaikymo metu jis buvo girtas (2,37 promilės), todėl teko laukti, kol jis išsiblaivys areštinėje. Ketinta jį apklausti tik trečiadienį.

Užpultoji verslininkė dėl durtinių žaizdų krūtinėje, rankoje ir kojoje paguldyta į ligoninę. Jai perdurtas plautis. Pasak pareigūnų, sužalojimai gyvybei nepavojingi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.