aA
Kaune užfiksuotas dar vienas žiauraus elgesio su gyvūnais atvejis. Pirmadienio popietę gautas pranešimas, kad paaugliai apleistame pastate Šilainiuose kankino, spardė šunį, į šnerves pylė klijų, o savo egzekuciją nufilmavo. Neabejojama, kad tai ne vienintelis žiauraus elgesio su gyvūnais atvejis – liudininkai teigia, kad name „vaiduoklyje“ nuolat vykdomos egzekucijos.
Kankintas šunelis Benas
Kankintas šunelis Benas
© DELFI

Anoniminį pranešimą Kauno gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ gavo pirmadienį apie 15.50 val.

Apleistame name buvo rastas sunkiai sužalotas šuo, stipriai sužeista galva ir sulaužyta koja.

Šis keturkojis jau antrą kartą per mėnesį patenka į „Nuaro“ darbuotojų rankas – tuomet jis buvo įmestas į šachtą tame pačiame name Šilainiuose. Nukentėjęs šuo yra ženklintas, nustatytas jo šeimininkas.

Tačiau atsiėmęs augintinį gruodžio pradžioje vyriškis išvyko į užsienį, o senas šuo tapo vieno Baltų pr. daugiabučio simboliu, bei gyveno jo apylinkėse. Daugiabučio gyventojai jį šėrė, tačiau niekas nenorėjo priimti gyventi.

Netrukus benamiu pasinaudojo žiaurūs paaugliai. „Nuaro“ darbuotojai nesunkiai nustatė, kas taip žiauriai kankino gyvūnus – tai du paaugliai. Vienas iš jų 17 metų, kitas – kiek jaunesnis.

„Jei taip elgiamasi su šunimi, tai ką tas vaikinas ateityje darys su savo žmona?“ – stebėjosi „Nuaro“ pareigūnai. Šiuo metu šunelio Beno sveikata nėra gera ir specialistai nedrįsta prognozuoti, ar keturkojis ištvers patirtas traumas.

Filmuotoje medžiagoje aiškiai matosi, kaip nepilnamečiai daužo kumščiu šuniui į galvą, bei į šnerves pila klijus. Anonimas, pranešęs apie nusikaltimą, teigia pažįstantis žiaurius vaikinus kankinusius šunį.

Nors nuo žmogaus rankos Benas ne kartą patyrė smurtą – jis ir toliau patikliai glaudžiasi prie žmonių bei laižo rankas. Tas labiausiai stebina „Nuaro“ darbuotojus.

Antradienį Kauno miesto Santakos policijos komisariatas gavo „Nuaro“ pranešimą apie šį įvykį, pranešė Kauno apskrities policija.

Remdamiesi gauta vaizdo medžiaga, Šilainių nuovados pareigūnai operatyviai nustatė incidente dalyvavusius tris nepilnamečius asmenis. Pradedamas ikiteisminis tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.