aA
Prokurorų prašymu, svetimo turto grobstymu ir niokojimu kaltintamam anksčiau teistam 21 metų panevėžiečiui A. M. paskirta 3 metų laisvės atėmimo bausmė, kurią teks atlikti pataisos namuose, praneša Generalinė prokuratūra.
Prasigėręs automobilių padegėjas nuteistas kalėti 3 metus

Tokį sprendimą priėmė Panevėžio apygardos teismas, patenkinęs prokurorų apeliacinį skundą dėl nepagrįsto pirmosios instancijos priimto nuosprendžio, kuriuo automobilių vagystėmis ir jų padeginėjimu kaltintam panevėžiečiui A. M. paskirtos bausmės vykdymas buvo atidėtas.

„Prokurorai, siekdami ne kartą panašias nusikalstamas veikas padariusius teisiamuosius pasiųsti atlikti realios laisvės atėmimo bausmės, gina visuomenę nuo svetimą turtą grobstančių ir niokojančių asmenų, ypač, kai anksčiau paskirtos baudžiamojo poveikio priemonės nepadaro jokios įtakos“, - teigė Panevėžio apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus vyriausioji prokurorė Jolanta Činčikienė. Pasak jos, bausmė turėtų paveikti nuteistąjį laikytis įstatymų ir daugiau nenusikalsti, tačiau šiuo atveju linkusiam gerti, vogti automobilius ir juos niokoti bei padeginėti asmeniui pirmosios instancijos teisme nepagrįstai buvo paskirta su laisvės atėmimu nesusijusi bausmė, kuri sudarytų sąlygas vėl imtis to paties.

Pernai, lapkričio naktį A. M. kartu su bendrininku E. K. pasikėsino pagrobti Velžio kelyje esančios bendrovės automobilį „Peugeot J5“, tačiau nepavyko. Tada iš šalia stovėjusio nerakinto automobilio „Ford Courier“ išėmė akumuliatorių ir vėl mėgino užvesti pirmojo automobilio variklį.

Gruodžio mėnesį jis pavogė kompaktinį diskų grotuvą „Panasonic“ iš Beržų gatvėje palikto automobilio „VW Jetta“, po to tą automobilį padegė. Tą patį mėnesį išdaužė „Peugeot J5“ galinių durų langą ir mėgino užvesti variklį, bet nepasisekė, tada jį irgi padegė. Ugnis sunaikino ne tik tą automobilį – nukentėjo ir šalia stovėjęs „Iveco“.

„Pirmosios instancijos teismas, vadovaudamasis protingumo ir humaniškumo kriterijais – padėti jaunam žmogui pakeisti gyvenimo būdą, A. M. paskyrė įpareigojimą gydytis nuo alkoholizmo ir atidėjo bausmės vykdymą maksimaliam įstatymo numatytam terminui. Tačiau toks miesto apylinkės teismo siekis privertė suabejoti, ar nuteistasis, nepasiųstas atlikti bausmės į pataisos namus, sugebės pats pakeisti gyvenimo būdą – sumažinti polinkį vartoti alkoholį, juoba, kad faktai rodo ką kita: jau nagrinėjant bylą teisme, gauta duomenų apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl alkoholio vagystės iš parduotuvės, kuriame jis pripažintas įtariamuoju“, - sakė Panevėžio apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus vyriausioji prokurorė J. Činčikienė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.