aA
Buvusi Drąsiaus Kedžio sugyventinė Laimutė Stankūnaitė atsisako galimybės matytis su dukterimi, nors tai jau buvo ranka pasiekiama - prokurorai neprieštaravo, kad mergaitė bendrautų su ja, rašo „Kauno diena“.
D.Kedžio buvusi draugė atsisako matytis su dukra
© Corbis/Scanpix

Kol Kauno Vaikų teisių apsaugos skyrius (VTAS) ir teisėsaugininkai svarstė, kaip galima užtikrinti mamos ir dukters bendravimą, kai joms abiem yra paskirta apsauga, L. Stankūnaitė staiga persigalvojo.

Rašte VTAS ji prašo nutraukti susitikimus su dukra iki Vilniaus apygardos teisme bus išnagrinėti jos skundai dėl Kauno apylinkės teismo liepos 8 d. nutarties, įpareigojusios su mergaite matytis VTAS darbuotojams stebint. Sprendimą šioje byloje teismas planuoja paskelbti gruodžio 15-ąją.

Neabejojama, kad galbūt prievartautai, tris apklausas ištvėrusiai, su mama ir tėvu nesimatančiai D. Kedžio dukrai reikalinga psichologinė pagalba, tačiau, kaip matyti iš vaiko teisių apsaugos kontrolierės rašto Seimo Žmogaus teisių komitetui, tokią pagalbą galinčios suteikti tarnybos atsisakė tai daryti.

Tik įsikišus visoms šioms tarnyboms, atsirado įstaiga, kuri sutiko D. Kedžio dukrai teikti psichologo konsultacijas. Tai nuo lapkričio 16-osios daro Psichologinės paramos ir konsultavimo centras.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.