aA
Interneto puslapiuose gausu romantinio pobūdžio asmeninių skelbimų, kuriuose “ypatingos moters ilgalaikiams santykiams” ieško bausmę atliekantys kaliniai.
"Dėmesio visoms nerūpestingoms, lakios vaizduotės ir laisvoms damoms! Ieškau ypatingos moters ilgalaikiams santykiams", rašo 27 metų Williamas Bauderis. "Mano mėgstamiausia spalva – tavo akių spalva".

Tačiau tokių žinučių nerasite paprastos asmeninių skelbimų paieškos internete būdu. Tam, kad patektumėte į šiuos interneto puslapius, paieškos langelyje reiktų įrašyti žodį "kalinys". Bauderis nuteistas kalėti 75 metus už vaiko išprievartavimą sunkinančiomis aplinkybėmis.

Šiais laikais tūkstančiai kalinių naudojasi internetu tam, kad per tokius tinklapius, kaip “meet-an-inmate.com”, “pennpals.org”, “cyberspace-inmates.com” ir “outlawsonline.com”. susirastų susirašinėjimo draugų, porą ar iškaulytų pinigų.

Mirtininko Michaelo Toney, nuteisto už trijų žmonių susprogdinimą Fort Worth mieste, Teksaso valstijoje, pastangos parduoti bilietus į savo egzekuciją, baigėsi nesėkme. "eBay" svetainės vadovai nutraukė aukcioną, nepaėjus nei kelioms valandoms nuo jo pasirodymo.

Tinklapius paprastai kuria laisvėje esantys žmonės – draugai, kalinių teisių gynėjai ir didelę dėmesio dalį kalinių svetainėms skiriančios kompanijos.

"Kaliniams naudinga bendrauti su juos paremiančiais draugais ar giminėmis, nes tai skatina juos keisti savo gyvenimą", - teigia kalėjimo pareigūnai. Tačiau jie įspėja, kad dalis kalinių internete ieško ne draugijos, o naivuolių, galinčių atsiųsti pinigų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.