aA
Šeštadienį palestiniečių saugumo vadovas Mohammedas Dahlanas (Mohamedas Dalanas) paragino išrinkti palestiniečių lyderiui Yasserui Arafatui (Jasirui Arafatui) pavaldaus judėjimo "Fatah" centrinę vadovybę, kadangi kilus nesutarimams dėl politikos Izraelio atžvilgiu, judėjimas susiskaldė.
"Privalu surengti Centro komiteto, kurio nariai buvo išrinkti prieš trylika metų, rinkimus, nes per du sukilimus prie šio organo niekas neprisijungė", - kalbėjo jis, turėdamas omenyje palestiniečių sukilimus, kurių pirmasis baigėsi 1993 metais, o antrasis prasidėjo 2000 metų rugsėjį.

"Toks, koks yra dabar, Centro komitetas neturi galimybių priimti sprendimus", - teigė jis žurnalistams.

Svarbias palestiniečių vidaus reikalų saugumo ministro pareigas užimantis M.Dahlanas, laikomas premjero Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) sąjungininku.

"Fatah" - Palestinos išlaisvinimo organizacijos sparną - M.Abbasas įkūrė drauge su Y.Arafatu, kuris dabar pirmininkauja Centro komitetui.

M.Abbasas smarkiai kritikuojamas dėl derybose su Izraeliu užimamos pozicijos, o ypač - dėl palestiniečių kalinių problemos, kadangi iš 6 tūkst. kalinamų kovotojų žydai sutiko išlaisvinti tik kiek daugiau nei 350.

Paklaustas apie nesutarimus, M.Dahlanas sakė, kad "vienintelis prezidentas Arafatas gali priimti su "Fatah" reforma ir palestiniečiais susijusius sprendimus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.