aA
Seimo nario liberalo Jono Čekuolio deklaruojamoje gyvenamojoje vietoje Jonavoje įrengta šašlykinė. Sodų gatvės 21a name, esančiame prie klubo "Jonapolis", įrengta vasarą veiksianti šio klubo šašlykinė. Minėtu adresu savo gyvenamąją vietą yra deklaravęs Seimo narys J.Čekuolis.
Jonas Čekuolis
© ELTA
Į raudonų plytų negyvenamą namą Seimo narys "persikraustė" prieš pernai vykusius savivaldybių tarybų rinkimus. Parlamentaras balotiravosi į Jonavos rajono savivaldybės tarybą. Skubiai keisti savo gyvenamąją vietą J.Čekuolį privertė Jonavos rajono apylinkės rinkimų komisija, mat jos specialistų teigimu, Vilniuje gyvenantis Seimo narys negalėjo kandidatuoti į Jonavos rajono tarybą.

Apie tai, jog jo deklaruojamoje gyvenamojoje vietoje įrengta šašlykinė, J.Čekuolis sužinojo iš BNS korespondentės. Naujiena Seimo narį pralinksmino: "Juk žmonės savo namuose įsirengia kirpyklas, tai kodėl aš negaliu įsirengti šašlykinės?", - juokavo Seimo narys.

Nors J.Čekuolis buvo išrinktas į Jonavos rajono savivaldybės tarybą, tačiau, Konstituciniam teismui pripažinus, kad Seimo nario mandatas nesuderinimas su jokia kita veikla, mandato Jonavos taryboje J.Čekuolis atsisakė. Tačiau jis tebėra deklaravęs gyvenamąją vietą Jonavoje.

Kaip BNS sakė klubo "Jonapolis" šeimininkas ir Jonavos liberalų sąjungos pirmininkas Virginijus Vizbaras, klubo administracija svarsto, ar vasaros užeigos nepavadinus "Jonuko nameliu". Apsilankyti šašlykinėje V.Vizbaras teigė būtinai pakviesiąs ir patį Seimo narį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.