aA
Į teisminį ginčą su suvenyrų firma įsipainiojusiam princesės Dianos atminimo fondui gresia finansinis krachas. Kaip penktadienį paskelbė fondas, teisėjų nurodymu, įšaldytos visos jo lėšos. Dėl to iškilo grėsmė 120 labdaros projektų ir 500 darbo vietų.
Princess Diana
JAV įmonė "Franklin Mint", gaminanti Dianos lėles ir kitus suvenyrus su princesės atvaizdu, reikalauja iš fondo daugiau kaip 22 milijonų eurų žalai atlyginti.

2000 metais fondas skandalingai pralaimėjo savo paties inicijuotą procesą prieš amerikiečių firmą dėl neteisėto autorinių teisių naudojimo. Dabar įmonė nusprendė duoti atkirtį, teigdama, kad pirmasis procesas buvo jos diskreditavimo kampanija. Fondo pirmininkas paskelbė apie gelbėjimo planą, kad pinigai kuo greičiau galėtų pasiekti tuos, kuriems jų labiausiai reikia.

Dianos atminimo fondas buvo įkurtas po princesės mirties 1997-ųjų rugpjūtį. Jam suaukoti arba iš komercinės veiklos surinkti pinigai, be kita ko, buvo paskirstomi jaunimo projektams, sausumos minų aukoms, benamiams, nuo katastrofų nukentėjusiems žmonėms, taip pat kovai su AIDS ir raupsais. Fondas finansavo daugiau kaip 300 organizacijų ir projektų - labdaringiems tikslams iki šiol skirta apie 60 milijonų eurų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.