aA
Lietuvos muitinės departamento vadovu bus paskirtas Rimutis Klevečka, šiuo metu laikinai einantis departamento vadovo pareigas. Konkurse muitinės vadovo pareigoms eiti penktadienį dalyvavo tik R.Klevečka, o įsakymą dėl jo skyrimo departamento vadovu finansų ministrė Dalia Grybauskaitė ketina pasirašyti ne anksčiau kaip liepos 17 dieną, pranešė Finansų ministerija.
R.Klevečka, anksčiau kuravęs integracijos ir tarptautinių ryšių bei informacijos technologijų sritį muitinėje, pakeis balandį atsistatydinusį jau antrą kartą muitinei vadovavusį 42-ejų Valerijoną Valicką.

Finansų ministerija buvo nepatenkinta V.Valicko vadovavimu muitinei ir jo darbo metodais, ypač vadovavimo stiliumi, kuris kėlė įtampą muitinės sistemoje. V.Valickas buvo kritikuojamas dėl neracionalaus muitinės reorganizavimo, prasto informacinės sistemos diegimo, nepakankamo bendradarbiavimo su verslo struktūromis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.