aA
Kovotojai, puldinėjantys JAV ir Britanijos kareivius Irake, organizuoti geriau negu mano šalį okupavusios koalicijos pajėgos, ir rengiasi aktyvinti savo veiksmus. Tai JAV laikraščiui "Newsday" pareiškė vienas Irako fidajų lyderių, pasivadinęs buvusiu Irako specialiųjų tarnybų agentu Khaledu (Chalidu).
Irako kovos būriai pranašesni už koalicijos kariuomenę tuo, kad "jie kantresni", "jie neturi kur trauktis", ir "jie ne taip, kaip amerikiečiai, žino, už ką kovoja". Pasak Khaledo, "mes pasiryžę mirti, o jie (amerikiečiai) bijo mirties, todėl mes ketiname nugalėti".

Laikraščio pašnekovas pranešė, kad amerikiečiams priešinasi pavienės nedidelės penkių šešių kovotojų kuopelės, veikiančios įvairiais pavadinimais: Irako išvadavimo armija, Muhammado (Muhamado) armija ir t.t. Į jas įeina valdžiusios, esant Saddamui Husseinui (Sadamui Huseinui), partijos "Baath" nariai, Irako kariai ir specialiųjų tarnybų agentai, taip pat kiti griežtos nuversto Irako prezidento linijos sekėjai. Ši struktūra įslaptinta, tik kai kurie žino visą jos grandinę.

29 metų Khaledas sakė, jog Irako kovos būrių dalyviai mokosi Palestinos ir Libano kovotojų taktikos, be to, irakiečiai planuoja ir mirtininkų atakas prieš JAV vilkstines ir karinius objektus.

"JAV klydo, manydamos, kad mes išnyksime po karo", - patikino buvęs Irako specialiųjų tarnybų agentas.

Tuo tarpu, kaip pažymi laikraštis, Khaledo pateikta informacija neatitinka tos, kurią turi Vašingtonas bei JAV gynybos ministras Donaldas Rumsfeldas (Donaldas Ramsfeldas). Jis mano, kad irakiečių pasipriešinimas yra neorganizuoto pobūdžio ir kad koalicijos pajėgas puldinėja kriminaliniai nusikaltėliai, kuriuos prieš karą paleido į laisvę nuverstasis prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.