aA
Pakistano komercinėje sostinėje Karačyje penktadienį sprogus galingai uždelsto veikimo bombai žuvo du ir buvo sužeisti dar keli žmonės, pranešė policija ir gelbėtojai.
Atsakomybės už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė. Neramumų draskomo Karačio policija pavadino tai "terorizmo aktu" ir sakė, kad jei bomba būtų sprogusi kiek vėliau, galėjo žūti daug daugiau žmonių.

Privačios gelbėtojų tarnybos "Edhi Welfare Foundation" atstovas spaudai žurnalistams sakė, kad per penktadienio sprogimą žuvo du žmonės. Policija nurodė, kad žuvo apsaugininkas ir atsitiktinis praeivis.

"Išvežėme du kūnus. Vienas buvo sudraskytas į gabalus. Mūsų greitosios medicinos pagalbos darbuotojai laukia tolesnės informacijos", - sakė atstovas Rizwanas Edhi (Rizvanas Ezis).

Policija nurodė, kad bomba sprogo maždaug 8 val. 5 min. vietos (6 val. 5 min. Lietuvos) laiku prie 12 aukštų biurų pastato "Crown Plaza", esančio rytinėje miesto dalyje, iš centro į oro uostą vedančioje gatvėje. Pastate daugiausia įsikūrę nekilnojamojo turto agentai ir statybos bendrovės. Dauguma darbuotojų sprogimo metu dar nebuvo atvykę.

Policijos pareigūnas Ajamalas Magsi (Adžamalas Magsis) sakė, kad tai buvo daugiau kaip 3 kg uždelsto veikimo bomba. Per sprogimą išdužo "Crown Plaza" ir gretimų pastatų langai, o po jo prie įėjimo į "Crown Plaza" liko didelė duobė.

Sprogimas nugriaudėjo savaitė po didelio masto išpuolio prieš šiitų mečetę šalies pietvakariuose esančiame Kvetos mieste, kurio metu žuvo 53 žmonės. Policija šiuo išpuoliu įtaria musulmonų sunitų kovotojus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.