aA
Musulmonus lengva engti ir nugalėti karine jėga, nes dėl klaidingų religinių idėjų jie atsiliko nuo kitų tautų, ketvirtadienį pareiškė Malaizijos ministras pirmininkas Mahathiras Mohamadas (Mahatiras Mohamadas).
Stambule prasidėjus ramadanui  meldžiasi musulmonai
© EPA-ELTA
Tarptautinėje islamo mokslininkų konferencijoje jis teigė, kad musulmonai "visame pasaulyje meldėsi Dievui, kad jis išgelbėtų irakiečius ir jų šalį, tačiau jų maldos nebuvo išgirstos".

Pasak Malaizijos premjero, taip atsitiko ne dėl to, kad Dievas nusisuko nuo musulmonų, tačiau dėl to, kad jų "žinios ir pajėgumai gaminti ginklus bei parengti disciplinuotas ir gerai treniruotas pajėgas ginti savo valstybę" gerokai atsilieka nuo išsivysčiusio pasaulio.

Daugelis musulmonų palestiniečių savižudžius sprogdintojus laiko kankiniais, tačiau "nerodo pagarbos tiems, kurie studijuoja mokslus, matematiką ir inžineriją, būtinus sukurti musulmoniškų valstybių gynybos sistemos pajėgumus".

Nors Malaizijos premjeras kritiškai vertina tai, kad Vakarai islamą siekia susieti su terorizmu, jis pažymėjo: "Mes neišsigelbėsime aklai žudydami nekaltus žmones. Mums verčiau reikia parengti ir įgyvendinti ilgalaikį plėtros planą, kad padarytume pažangą visose srityse".

M. Mohamadas, kuris savo sparčiai besivystančiai Pietryčių Azijos šaliai vadovauja jau 22 metus, aštuoniems šimtams konferencijos dalyvių sakė, kad dėl kai kurių religinių lyderių idėjų musulmonai yra "pasimetę bei susiskaldę" ir nesugeba adekvačiai reaguoti į dabarties pasaulio pokyčius.

"Daugelis, regis, tiki, jog tik gyvendami taip, kaip buvo gyvenama prieš 1 400 metų (Pranašo laikais), jie taps tikrais musulmonais", - sakė jis ir pridūrė, kad laikai, kai islamo civilizacija galėjo didžiuotis savo mokslo pažanga, praėjo, nes musulmonų lyderiai "ėmė priešintis liberaliam požiūriui studijuoti nereligines disciplinas".

Dabar mes, vienas milijardas musulmonų, "toli gražu nesame pasaulinė galybė. Mus lengvai nugali nemusulmonai ir mes esame priversti paklusti svetimai valdžiai ir hegemonijai", - sakė jis.

"Vienintelė išvada, kuri peršasi iš liūdno musulmonų likimo, yra ta, kad mes nepraktikuojame tikrojo islamo mokymo, kad religija, kurią mes dabar išpažįstame, yra klaidingai aiškinama", - pažymėjo M. Mahathiras.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.