aA
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka atleido ministrą pirmininką Genadijų Novickį ir du kabineto narius, apkaltinęs juos neefektyviai dirbant, ir paskyrė eiti premjero pareigas kuro ir energetikos kompleksą kuruojantį vicepremjerą Sergejų Sidorskį. Tai A.Lukašenka paskelbė per pasitarimą su vyriausybe.
Aleksandras Lukašenka
"Nesant reikiamo darbo organizavimo vyriausybėje, reikiamos darbo sistemos, nesant efektyvumo, kai kalbų daug, o darbų mažai, aš nusprendžiau nušalinti nuo pareigų Novickį, (vicepremjerą Aleksandrą) Popkovą, paskirdamas jį į kitą darbą, ir (žemės ūkio ministrą Michailą) Rusą", - sakė A.Lukašenka.

Vietoj A.Popkovo, kuris buvo atsakingas už žemės ūkį, vicepremjeru tapo prezidento padėjėjas Romanas Vnučko, žemės ūkio ministru - Zenonas Lomotis. A.Lukašenka taip pat atleido Baltarusijos kooperacijos sąjungos pirmininką Anatolijų Kuzmą ir paskyrė vietoj jo Vladimirą Dolženkovą.

Trečiadienį A.Lukašenka griežtai kritikavo vyriausybę už skolas, susidariusias atsiskaitant su žemės ūkio darbuotojais ir išmokant atlyginimus, daugiausia žemės ūkyje, taip pat už jam pateikiamą neteisingą informaciją, kad skolos grąžintos, ir pavedė prezidento administracijai parengti įsako projektą dėl prasikaltusių pareigūnų atleidimo.

Darbo ministerijos duomenimis, darbo užmokesčio įsiskolinimas Baltarusijoje sumažėjo iki 29 mlrd. rublių birželio pabaigoje, o gegužės pabaigoje jis siekė 60 mlrd. rublių. Daugiau kaip pusę skolų sudaro žemės ūkio įmonių skolos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.