aA
Irake dislokuotos koalicijos pajėgos antradienį paskelbė skirsiančios atlygį nuo 2 500 dolerių tiems asmenims, kurie suteiks vertingos informacijos apie JAV karių ir irakiečių policijos užpuolikus.
JAV kariškiai Irake
JAV kariškiai Irake
© EPA-ELTA
"Koalicijos pajėgos skirs 2 500 dolerių atlygį tiems, kurie suteiks mums informacijos, padėsiančios suimti asmenis, atsakingus už koalicijos kareivių bei irakiečių policininkų šaudymą ir žudymą", - rašoma koalicijos laikraštyje.

"Mažiausia atlygio suma siekia 2 500 dolerių. Už svarbesnę informaciją ji bus didesnė", - teigiama arabų kalba leidžiamame laikraštyje "Al Sabah".

Žmonės prašomi paskambinti dviem palydovinio telefono numeriais, kurie pateikiami laikraštyje.

Nuo gegužės 1 dienos, kai Jungtinių Valstijų prezidentas Georgas W.Bushas (Džordžas Bušas) paskelbė didžiųjų mūšių Irake pabaigą, priešiškų atakų metu žuvo mažiausiai 29 JAV kariai.

Jungtinės Valstijos taip pat yra paskelbusios apie 25 mln. dolerių siekiantį atlygį už informaciją, padėsiančią sučiupti nuverstąjį Irako diktatorių Saddamą Husseiną, bei po 15 mln. dolerių sumas už informaciją apie jo sūnus Uday (Udajų) ir Qusay (Kusajų).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.