aA
Pastaruoju metu Irako naftos ir energetikos pramonės įmonėse padaugėjo sabotažo atvejų, sakė pirmadienį JAV administracijos Irake atstovai, ragindami piliečius informuoti apie sabotuotojus valdžiai.
Sprogimai Bagdade
Sprogimai Bagdade
© EPA-ELTA
"Aš, žinoma, nesitikiu, kad paprasta Irako namų šeimininkė ar darbininkas kovos su sabotuotojais", - sakė žurnalistams Andrew Bearparkas (Endrius Birparkas) televizijos konferencijoje iš Bagdado.

A.Bearparkas, Didžiosios Britanijos pilietis, einantis amerikiečio Paulo Bremerio (Polo Bremerio) vadovaujamoje Irako administracijoje regioninių paslaugų direktoriaus pareigas, taip pat sakė, jog nors padažnėjo sabotažo atvejai, jo nuomone, dauguma irakiečių jiems nepritaria.

Jis taip pat sakė, jog JAV ir sąjungininkų kariuomenė tiesiog neturi galimybių prižiūrėti visą infrastruktūrą, nes jai padeda mažai policininkų ir kitų saugumo tarnybos atstovų.

"Tai juk šimtai mylių kabelių, šimtai mylių vamzdynų su visa pagalbine įranga", - pažymėjo A.Bearparkas.

Be to, kai kurie irakiečiai nenori dirbti vadovaujami užsieniečių, ypač pastaruoju metu, kai šalyje padažnėjo išpuolių prieš užsienio armijų karinius dalinius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.