aA
Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius patvirtino 2010 m. kalbų ir mokinių kompiuterinio raštingumo įskaitų, brandos egzaminų ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo tvarkaraščius.
Lietuvių kalbos egzaminas
Lietuvių kalbos egzaminas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Kaip tvirtinama Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime spaudai, tvirtinant egzaminų tvarkaraščius, buvo atsižvelgta į savivaldybių atstovų, mokyklų direktorių, mokytojų, dalyvavusių ministerijos organizuotose viešosiose konsultacijose dėl 2010 m. brandos egzaminų, pateiktus pasiūlymus.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidės gegužės 31 d. lietuvių k. (gimtosios) egzaminu, baigsis birželio 19 d. Pakartotinė sesija vyks birželio 21-liepos 7 d. Valstybinių brandos egzaminų rezultatus numatoma skelbti birželio 25 d., liepos 1 d., 5 d., 12 d.

Pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimas bus organizuojamas gegužės 24 – birželio 9 d.

Konsultacijų metu vyko apklausa, kada pradėti egzaminų sesiją – gegužės 31 d. ar birželio 7 d. Kad sesija būtų pradėta gegužės 31 d. pasisakė 74 proc. apklaustųjų, už birželio 7 d. -16,6 proc.

Atsižvelgta į mokytojų siūlymą - matematikos, istorijos brandos egzaminus perkelti iš pirmadienio į kitas savaitės dienas.

Tvarkaraštis sudarytas turint omenyje 2010 m. numatomus poilsio dienų pakeitimus.

2010 m. brandos egzaminų sesija lyginant su 2009 m. prasidės dviem savaitėmis vėliau ir truks viena savaite trumpiau. Tikimasi, kad egzaminų sesijos laiku mažiau bus trukdomas ugdymo procesas.

2010 m. kalbų ir mokinių kompiuterinio raštingumo įskaitų, brandos egzaminų ir pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimo tvarkaraščius galima rasti Švietimo ir mokslo ministerijos tinklalapyje, Nacionalinio egzaminų centro tinklalapyje .

Brandos atestatui gauti 2010 m. reikės išlaikyti 2 brandos egzaminus – privalomąjį lietuvių (gimtosios ir valstybinės) kalbos ir vieną pasirenkamąjį.

Nuo 2010 m. nebebus organizuojami tų pasirenkamųjų mokomųjų dalykų mokykliniai brandos egzaminai, kurių vykdomi valstybiniai brandos egzaminai. Tai yra matematikos, istorijos, biologijos, chemijos, fizikos, informacinių technologijų, užsienio kalbų, išskyrus lietuvių (gimtosios) ir lietuvių (valstybinės) kalbos brandos egzaminą.

Bus organizuojami: muzikos, dailės, muzikologijos, geografijos, tautinių mažumų gimtųjų kalbų ir naujas technologijų (naujas) mokykliniai egzaminai.

Pakartotinoje sesijoje egzaminus galės laikyti tik tie kandidatai, kurie dėl pateisinamos priežasties nelaikė valstybinio ar mokyklinio brandos egzamino bei neišlaikė lietuvių (gimtosios ar valstybinės) kalbos valstybinio ar mokyklinio brandos egzamino per pagrindinę sesiją. Jie galės perlaikyti mokyklinį brandos egzaminą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.