aA
Indijos administruojamame Kašmyre įtariami musulmonų sukilėliai pirmadienį nušovė penkis civilius hinduistus, tarp jų dvi moteris. Smurtas šioje valstijoje nerimsta nepaisant pastarojo metų santykių atšilimo tarp Indijos ir Pakistano.
Išpuolis Kašmyre
© BBC News
Aukšto rango policijos pareigūnas agentūrai "Reuters" pranešė, kad pasienyje esančiame Radžurio rajone grupė nenustatytų užpuolikų įsiveržė į tris namus ir ėmė šaudyti. Radžuris yra už 170 km į šiaurę nuo šios Himalajų regiono valstijos žiemos sostinės Džamu.

Indija jau keturiolika metų bando numalšinti kruviną sukilimą prieš jos valdžią Džamu ir Kašmyro valstijoje, vienintelėje, kur daugumą gyventojų sudaro musulmonai.

Delis kaltina Pakistaną sukilimo kurstytmu, tačiau Islamabadas tokius kaltinimus neigia ir tvirtina, jog teikia tik moralinę ir diplomatinę paramą "kovotojams už laisvę".

Per šį sukilimą, oficialiais duomenimis, žuvo jau daugiau kaip 38 000 žmonių, tačiau patys separatistai nurodo du kartus didesnį žuvusiųjų skaičių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.