aA
Irake per išpuolius prieš JAV pajėgas, kurie darosi vis įžūlesni, žuvo vienas ir buvo sužeisti dar keturi amerikiečių kariai, pranešė JAV kariškių atstovas spaudai. Į kareivį sekmadienį šauta Bagdado universitete; kiek vėliau nuo patirto sužeidimo jis mirė.
Kiti keturi kariai pateko į pasalą Ramadyje, esančiame apie 100 km į vakarus nuo Bagdado. JAV pajėgų atstovas spaudai nenurodė, kokio laipsnio jų sužeidimai, tik sakė, kad incidento metu buvo šaudoma iš granatsvaidžių.

Amerikiečių kariškiai, kurie išpuoliais kaltina Saddamui Husseinui (Sadamui Huseinui) ištikimus kovotojus, nurodė, kad Bagdado universitete nušautas kareivis tarnavo civilinių reikalų pajėgose, kurių nariai dėvi įprastas karines uniformas, bet vykdo civilinius projektus.

Studentas Abdullah Saadas (Abdula Saadas) pasakojo universiteto miestelyje matęs į galvą sužeistą ir kraujuojantį kareivį. Šis nužudymas dar labiau sustiprino įtarimus, kad išpuoliai prieš JAV pajėgas tampa vis labiau apgalvoti ir tikslingesni.

Irako centriniuose regionuose, kur gyventojų daugumą sudaro musulmonai sunitai ir kur esama daug Saddamo Husseino šalininkų, išpuoliai prieš amerikiečius pastarosiomis savaitėmis rengiami kasdien.

Nuo gegužės 1 dienos, kai JAV prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) paskelbė, kad karo veiksmai Irake iš esmės baigti, šioje šalyje nuo priešiškos ugnies žuvo 27 amerikiečių ir šeši britų kareiviai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.