aA
Antradienį Jeruzalėje Lietuvos užsienio reikalų viceministras Oskaras Jusys ir Izraelio UR ministras David Levy (Davidas Levis) pasirašė bevizio režimo sutartį.
Izraelio UR ministras po sutarties pasirašymo pažymėjo, kad šiuo metu abiejų šalių santykiai yra kaip niekada puikūs. Jis mano, kad bevizio režimo sutartis pasitarnaus ekonominių, kultūrinių ir žmogiškųjų santykių plėtrai.

D. Levy akcentavo, kad Izraelis labai vertina gerus santykius su Lietuva, nes istoriškai Vilnius yra svarbus žydų kultūrinis centras, prieškaryje vadintas "Lietuvos Jeruzale".

Pasak Izraelio ministro, "ten mūsų ištakos".

D. Levy teigiamai įvertino nesenai įvykusį Lietuvos Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio vizitą į Izraelį ir paprašė perduoti linkėjimus Lietuvos prezidentui ir Seimo pirmininkui.

Lietuvos UR viceministras O. Jusys atsakomajame žodyje pasidžiaugė geru Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimu tarptautinėse organizacijose ir pabrėžė, kad pasirašytąja sutartimi šalinamos paskutinės kliūtys vystant dvišalį bendradarbiavimą.

Bevizio režimo susitarimas įsigalios praėjus trims mėnesiams po to, kai šalys informuos viena kitą apie vidinių teisinių procedūrų įvykdymą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.