aA
Federalinės saugumo tarnybos (FST) Stavropolio krašto valdybos viršininkas Piotras Kondratovas penktadienį interviu Rusijos visuomeninei televizijai (ORT) pranešė, kad pareigūnai turi informacijos apie galimus naujus sprogdinimus Stavropolio krašte ir kituose Šiaurės Kaukazo regionuose.
Pasak P.Kondratovo, siekiant užkirsti kelią galimiems teroro aktams, mobilizuotos visos specialiųjų tarnybų pajėgos, o milicijoje mažiausiai savaitę galios sustiprinto budėjimo režimas.

Kaip pranešė ORT, remdamasi FST Stavropolio krašto valdybos informacija, pavyko atsekti visą teroro aktų Mineraliniuose Vandenyse ir Jesentukuose grandinę - nuo užsakovo iki vykdytojų, ir sulaikyti dar vieną nusikalstamos grupuotės narį. Jo pavardė, nenorint pakenkti tardymui, neskelbiama.

Specialiosios tarnybos radijo bangomis perėmė pranešimus, patvirtinančius, kad sprogimus užsakė Khattabas (Chatabas). Bendraudamas su čečėnų kovotojais, jis dėkojo jiems už darbą ir ragino rengtis naujiems teroro aktams, žadėjo dosniai atsilyginti.

P.Kondratovas pasakė, kad teroro aktus įvykdžiusi grupė buvo permesta per Gruzijos teritoriją į Karačiajų ir čerkesų autonominę apygardą, ir iš ten prasiskverbė į Stavropolio kraštą.

Viename iš kaimų betono maišykle iš kelių komponentų buvo gaminami sprogmenys, kurių pripildydavo automobilių degalų bakus. Mašinas nusikaltėliai pirko Stavropolio krašte, pranešė ORT.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.