aA
Anksčiau į darbą mėgstantys ateiti Seimo valdininkai parlamento koridoriuose vis dažniau prasilenkia su šlepetėmis avinčiu Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataru Algirdu Endriukaičiu. Parlameto valdininkai spėja, kad 65 metų A.Endriukaitis Seimo rūmuose gyvena - čia miega, pusryčiauja, vakarieniauja ir prausiasi.
Seimas
Seimas
© DELFI
"Kodėl signataras nuolat vaikšto į ketvirtame aukšte esantį šaldytuvą, kuriuo leista naudotis iki vėlumos dirbantiems Seimo informacijos analizės skyriaus darbuotojams?" - klausinėja vieni kitų valdininkai.

Iš šio šaldytuvo jau seniai tvoskia aštrus ilgai laikomo maisto kvapas. Jame galima rasti ne tik konservų skardinių, bet ir šaldytų braškių bei salotų, degtinės butelį su aliejumi, o maišelyje - dešros.

Vyrų tualete Seimo darbuotojus stebina ir riebaluota kriauklė, o pirmadieniais šio tualeto šiukšlių dėžėje galima rasti žuvų atliekų bei tuščių kefyro pakelių.

A.Endriukaitis yra tarptautinės parlamentarų grupės Čečėnijos problemoms generalinis sekretorius.

Šios kadencijos Seime A.Endriukaitis dar nėra įregistruotas kaip parlamentinės ryšių su Čečėnija grupės visuomeninis patarėjas, tačiau laiko save patarėju, nes grupės nariams teikia informaciją. Jis naudojasi ir šiai grupei skirtu Seimo kabinetu.

Į Seimą buvęs politikas patenka parodęs Kovo 11-osios Nepriklausomybės Akto signataro pažymėjimą.

"Aš matau jūsų ketinimus ir kas už jų stovi", - atsakė Čečėnijos rėmėjas pasiteiravus, kiek kainuoja Seimui jo veikla.

"Lietuvos rytas"