aA
Tėvynės sąjunga (Lietuvos konservatoriai) savaitgalį Vilniuje rengia konferenciją, kurioje svarstys, kaip atgauti prarastą rinkėjų pasitikėjimą. Konferencijoje ketinama priimti dokumentą "Partijos tapatybė ir strategija", kuris turėtų išryškinti strategines nuostatas šiam pasitikėjimui atgauti.
Mitingas
Mitingas
© ELTA
Pagrindinį pranešimą apie partijos strategiją skaitys konservatorių partijos vicepirmininkas, Seimo frakcijos seniūnas Andrius Kubilius. Partijos pirmininkas Vytautas Landsbergis tars tik trumpą įžanginį žodį.

Ketinamame priimti dokumente dėl partijos tapatybės ir strategijos iškeliama partijos įvaizdžio problema. Jame teigiama, kad ji tapo viena pagrindinių priežasčių, kodėl dalis konservatorių elektorato balsavo už kitas partijas arba į rinkimus visai neatėjo.

Dokumento rengėjų nuomone, partija nesugebėjo pasipriešinti jai primestoms etiketėms - rinkėjų akyse ji atrodė socialiai neteisinga, arogantiška, perdėtai vakarietiška, o kartais ir pernelyg patriotinė.

"Partija nesugebėjo pasipriešinti jai primestoms etiketėms - rinkėjų akyse ji atrodė socialiai neteisinga, arogantiška, perdėtai vakarietiška, o kartais ir pernelyg patriotinė"
Konservatoriai susirūpino savo įvaizdžiu

Todėl dabar konservatoriai ketina visuomenei pasiūlyti kitokį šūkį. Jų nuomone, tik stipri, bet kartu ir jautri valstybė gali spręsti skaudžiausias žmonių problemas. "Jautrumas" pastaruoju metu tapo vienu iš populiariausių konservatorių atstovų Seime linksniuojamų žodžių.

Konservatoriai ketina pareikšti nuogąstavimų, jog dabartinės Vyriausybės "neveiksmingumas ir jo sukeliami socialiniai neramumai, stiprėjantis nusivylimas valstybe, nesugebėjimas laiku priimti reikalingų sprendimų gali sulėtinti Lietuvos įsijungimą į euroatlantines struktūras".

Taip pat konservatoriai nuogąstauja ir dėl to, jog strateginių įmonių kontrolinius akcijų paketus gali įsigyti Rusijos kapitalas. Konservatoriai ketina akcentuoti, jog sprendžiant valstybės problemas, yra labai svarbus partijų tarimasis.

Tačiau jie ketina kategoriškai pareikšti neįsivaizduoją bendradarbiavimo galimybės su partiją palikusio buvusio premjero Gedimino Vagnoriaus Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga.

Ankstesnės kadencijos Seime sudarę daugumą, konservatoriai praėjusį spalį vykusiuose Seimo rinkimuose patyrė skaudų pralaimėjimą, be to, įklimpo į beveik pusės milijono litų skolą.

Konferencijoje ketinama išklausyti partijos rinkimų štabo vadovo Audronio Ažubalio bei partijos revizijos ataskaitų apie rinkimų kampaniją ir jos išlaidas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.