aA
Izraelio kareiviai Gazos Ruože ketvirtadienį nušovė palestinietį paauglį, pranešė liudininkai ir medikai. Tai įvyko per susirėmimą su demonstrantais, kurie svaidė akmenis ir padegamuosius užtaisus.
Israeli flags
Kariuomenės atstovas spaudai sakė nieko apie šį susirėmimą nežinąs. Tačiau Gazos Šifos ligoninė pranešė, kad žuvo berniukas ir buvo sužeisti penki žmonės, vieno būklė kritiška.

Palestiniečiai liudininkai pasakojo, kad susirėmimas įvyko netoli Ereco sienos pervažiavimo punkto tarp Gazos Ruožo ir Izraelio. Čia maždaug 50 demonstrantų ant kalvos esantį Izraelio kariuomenės postą apmėtė akmenimis ir padegamaisiais užtaisais. Kareiviai atsakė ugnimi.

Praėjusią naktį Gazos Ruože Izraelio pajėgos nušovė palestiniečių saugumo pajėgų pareigūną. Prieš tai Izraelis surengė atsakomuosius oro smūgius į palestiniečių taikinius.

Susirėmimai prasidėjo praėjusio rugsėjo pabaigoje, kai taikos derybos priėjo aklavietę. Per juos žuvo mažiausiai 358 palestiniečiai, 13 Izraelio arabų ir 69 kiti izraeliečiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.