aA
Suvalkijos krašto žemdirbių protestas ir tarptautinės magistralės "Via Baltica" blokada kelia vis didesnį norinčių įvažiuoti į Lietuvą vairuotojų pasipiktinimą, teigia policijos pareigūnai.
Trečiadienį po pietų Suvalkijos krašto cukrinių runkelių augintojai, protestuojantys prieš Vyriausybės cukraus politiką, užblokavo bet kokį įvažiavimą į Lietuvą bei išvažiavimą iš jos.

Kaip BNS informavo Policijos departamento Viešosios policijos Viešosios tvarkos užtikrinimo ir licencijavimo kontrolės tarnybos vyresnysis komisaras Vytautas Navickas, trečiadienį Suvalkijos žemdirbiai iš Raudeniškių sankryžos persikėlė prie pat Kalvarijos pasienio punkto.

Apie 15 val. tarptautinę magistralę "Via Baltica" maždaug 300 metrų iki Kalvarijos pasienio punkto blokavo apie 200 Suvalkijos žemdirbių.

Pasak V.Navicko, magistralės blokada kelia didžiulį vairuotojų pasipiktinimą, ypač - norinčiųjų įvažiuoti į Lietuvą iš Lenkijos.

"Vairuotojai jau ke letą kartų norėjo jėga važiuoti ant piketuotojų, bet policijos pajėgomis to pavyko išvengti", - sakė V.Navickas.

Komisaro teigimu, pareigūnai nesiima jokių veiksmų prieš protesto akcijos dalyvius, nes laukia kokių nors žinių iš į Vyriausybę išvykusios delegacijos ir "kol kas neetiška būtų ką nors daryti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.