aA
Rusija šių metų pradžioje savo vardu persirašė Sovietų Sąjungai (SSRS) užsienyje priklausiusį nekilnojamąjį turtą: 90-yje šalių visą, o penkiose - dalį jo, - pranešė antradienį interviu "Interfax" Rusijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Ivanas Sergejevas.
Houses
Pasak jo, "būtina baigti šį darbą dar 16 šalių".

I.Sergejevas priminė, kad Rusija su buvusiomis sovietinėmis respublikomis (išskyrus Baltijos šalis) pasirašė susitarimus sureguliuoti teisių perėmimo klausimus turint galvoje buvusios SSRS užsienio valstybinę skolą ir aktyvus.

Kai dėl Baltijos šalių, tai, kaip pranešė ministro pavaduotojas, Rusijos užsienio reikalų ministerija (URM) pastaraisiais metais "taip pat veda derybas su Latvija, Lietuva ir Estija dėl šių valstybių buvusių diplomatinių atstovybių pastatų kai kuriose užsienio šalyse priklausomybės".

Šiuo metu Rusijos dvišalių derybų su kiekviena iš Baltijos šalių objektas - "adekvačiai nustatyti šių valstybių diplomatinių atstovybių ir atitinkamai Rusijos diplomatinių misijų Rygoje, Vilniuje ir Taline nuosavybės apimtį bei formas", - pasakė I.Sergejevas.

Jis pranešė, kad Baltijos šalys "dabar turi pretenzijų dėl kai kurių Rusijos nekilnojamojo turto objektų užsienyje, konkrečiai, pastatų Paryžiuje, o Lietuva - dar ir Romoje, kuriuose buvo įsikūrusios Baltijos respublikų, kaip savarankiškos valstybės egzistavusių iki 1940 metų, diplomatinės atstovybės".

Šioms šalims įstojus į SSRS, priminė ministro pavaduotojas, "ten buvo įsikūrusios sovietinės diplomatinės įstaigos, o dabar - Rusijos".

Rusija "iš principo neprieštarauja, kad su kiekviena iš Baltijos šalių būtų aptarti visi šie klausimai, dar daugiau, - apie tai jau buvo ne kartą užsiminta ir dabar užsimenama mūsų dvišaliuose kontaktuose", - pažymėjo URM vadovo pavaduotojas.

"Bet išsamiau nagrinėti šią temą, kaip susitarta su mūsų partneriais Baltijos šalyse, Rusija galės tik po to, kai bus sureguliuoti klausimai, susiję su Baltijos šalių ambasadų buvimu Maskvoje ir Rusijos ambasadų - Baltijos šalyse", - pasakė I.Sergejevas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.