aA
Antradienį vakare posėdžiavusi Liberalų sąjungos (LLS) valdyba nusprendė, jog buvusio ūkio ministro Eugenijaus Maldeikio viešai pareikšti kaltinimai aukščiausiems valstybės pareigūnams tėra jo "asmeninė nuomonė".
Eugenijus Maldeikis
Eugenijus Maldeikis
Po žiniasklaidos kritikos vasario mėnesį iš ministro posto atsistatydinęs E.Maldeikis antradienį surengė spaudos konferenciją, kurioje pareiškė tapęs politinio susidorojimo auka.

Liberalų sąjungos valdybos narys E.Maldeikis teigė, jog prieš jį "puolimą žiniasklaidoje režisavo Prezidentūra bei kai kurios verslo struktūros, aktyviai dalyvavo Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas".

Antradienį vakare posėdžiavusi LLS Valdyba apsvarstė E.Maldeikio pareiškimus, tačiau susilaikė nuo kokių nors vertinimų.

"Nei pritariam, nei nepritariam", - sakė po Valdybos posėdžio Seimo narys Jonas Čekuolis.

"Seimo narys E. Maldeikis turi teisę įvairius procesus traktuoti savaip bei laisvai išreikšti savo mintis. Mes traktuojame, kad tai yra jo asmeninė nuomonė", -sakė J.Čekuolis.

Žiniasklaidoje buvo pareikšta abejonių, ar sausio viduryje vykusio vizito į Maskvą metu ministras nepažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo principų.

E.Maldeikio teigimu, puolimo žiniasklaidoje priežastimi buvo ne jo vizito aplinkybės, bet jo metu pasiekti susitarimai parduoti Lietuvoje gaminamą perteklinę elektros energiją Rusijai be tarpininkų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.