aA
Moterys vairuoja geriau už vyrus, teigiama kelių eismo saugumo organizacijos "Brake" atliktos apklausos ataskaitoje. Apklausa parodė, kad vairuojančios moterys yra atsargesnės ir mažiau agresyvios, o vyrai vairuotojai yra linkę rizikuoti.
Driving
1 000 žmonių apklausa buvo atlikta prieš "Saugumo keliuose savaitę”, kuri prasidėjo šį pirmadienį.

Apklausos duomenimis, du trečdaliai vyrų ir 50% moterų prisipažino nuolat viršijantys greitį užmiesčio keliuose, o atitinkamai 52% ir 32% - miestų gatvėse.

Beje, vyrai yra labiau linkę rizikuoti ir kitose situacijose, pavyzdžiui, važiuoti ryte į darbą po naktinio siautimo bare arba vairuoti apsvaigus nuo narkotikų.

Vairuotojų nuomone, tik viena iš 2 000 mirčių įvyksta keliuose, tačiau tikrasis skaičius – 1 iš 200.

"Vyrai paprastai imasi rizikos, kuri prisideda prie mirčių keliuose skaičiaus didėjimo,” teigė Mary Williams, "Brake” direktorė. "Visą laiką yra šaipomasi iš moterų, kurių automobiliai sankryžose netikėtai užgęsta ir stabdo eismą, tačiau juk egzistuoja skirtumas tarp tokių klaidų ir rizikos, dėl kurios nukenčia ar žūna kiti žmonės."

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.