aA
Užsienio šalių pramogų ir paslaugų versle įsitvirtinusiai klaipėdietei Daivai Mondeikienei iškilo problemų su Lietuvos teisėsauga.
Savo pajamas slepianti garsios šokių mokyklos "Kakadū" savininkė ignoruoja baudžiamąją bylą jai iškėlusią Klaipėdos apskrities mokesčių policiją.

Pareigūnų teigimu, D.Mondeikienė provokuoja konfliktus ir trukdo tirti šią bylą. Verslininkė atsisakė atvykti į apklausą ir pateikti dokumentus apie savo įmonių ūkinę bei finansinę veiklą. Po to jai buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Advokatas patarė D.Mondeikienei neatsakinėti į pareigūnų klausimus, nepasirašinėti apklausos protokolų.

Dokumentuose - chaosas

Nustatyta, kad Kretingoje registruotos D.Mondeikienės įmonės "Lino juosta" ir "Harmonijos pasaulis" per dvejus metus nuo valstybės nuslėpė 276,4 tūkst. litų pajamų, gautų už tarpininkavimą, įdarbinant žmones užsienio šalyse. Valstybės biudžetui padaryta 42,7 tūkst. litų žala.

Šios įmonės nepildė pajamų orderių, apskaitos dokumentuose nefiksavo visų ūkinių operacijų arba jas perrašinėjo.

Nemažai žmonių mokymo, įdarbinimo, prekių įsigijimo sandorių, kitų finansinės veiklos rezultatų nebuvo apskaičiuota ir pagrįsta juridiniais dokumentais.

Grynieji pinigai iš užsienio už tarpininkavimą įdarbinant žmones buvo pervedami į D.Mondeikienės verslo kortelių sąskaitas. Pagal oficialius dokumentus, "Lino juosta" per penkerius metus tik kartą nežinia už ką gavo 6 tūkst. litų iš Jungtinių Arabų Emyratų piliečio Eliaso Afaro.

"Lietuvos rytas"