aA
Naujasis kandidatas į Estijos prezidentus,Tėvynės Sąjungos narys Peeteris Tulviste, greitai renka taškus ir jau tapo konkurentas tiems, kurie iki šiol buvo laikomi populiariausiais pretendentais į šalies vadovo postą.
Laikraštis " Postimees" rašo, kad naujo kandidato į prezidentus - buvusio Tartu universiteto rektoriaus, profesoriaus P.Tulvistės - pasirodymas sumaišė visas kortas kovoje dėl prezidento posto.

Politikai teigia, jog P.Tulviste yra rimtas konkurentas ne tik antrajam valdančiosios Tėvynės Sąjungos kandidatui Tunnei Kelamui. Politikų nuomone, profesorius P.Tulviste per rinkimus gali pralenkti net dabartinį parlamento pirmininką Toomą Savį, kuris iki šiol buvo laikomas stipriausiu kandidatu.

Pats P.Tulviste jau daro griežtus pareiškimus. Jeigu būčiau prezidentu, priversčiau atsistatydinti labiausiai įsivėlusius į skandalus ministrus - pirmiausia transporto ministrą Toivo Jurgensoną ir ekonomikos ministrą Mihkelį Parnoją, teigė kandidatas į prezidentus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.