aA
Automagistralės Kaunas-Klaipėda blokada atšaukta po Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderių susitikimo su Vyriausybės pareigūnais. Vyriausybės kanclerio pavaduotojo Arūno Štaro susitikimas su LLS lyderiais Vytautu Šustausku ir Sauliumi Oželiu pirmadienį truko beveik pusantros valandos.
Road
A.Štaras po susitikimo žurnalistus informavo, kad susitikime buvo kalbama apie suskystintų dujų kainas bei akcizus, o ne apie kelio blokadą.

Radikali Lietuvos laisvės sąjunga grasino kovo 28 dieną blokuoti automagistralę Vilnius-Klaipėda, jei Vyriausybė nesumažins suskystintų dujų akcizų.

"Jei jie įtikins, kad suskystintų dujų akcizas turi būti mažesnis, sumažinsime dujų kainas, jei neįtikins, kainos liks tokios kaip dabar", - sakė A. Štaras. Jis susitikimą su LLS lyderiais pavadino ne derybomis, o "pasišnekėjimu apie tai, kokie galėtų būti automobilinių dujų akcizai".

Tuo tarpu V.Šustauskas po susitikimo žurnalistams sakė, jog Vyriausybei pradėjus su jais derybas, automagistralės blokada, kuri buvo planuota šį trečiadienį, bus atšaukta.

"Mes pateikėme savo paskaičiavimus, ką duoda akcizo didinimas, jie pateikė savo. Mes nenorime kelti triukšmo, jei galima kalbėtis civilizuotomis priemonėmis", - sakė V.Šustauskas.

S.Oželis žurnalistams sakė, jog ši Vyriausybė yra pirmoji, kuri pradėjo su jais kalbėtis, todėl Lietuvos laisvės sąjunga taip pat turi parodyti jai pagarbą.

"Dvi savaites kalbėsime, ir jei akcizas bus sumažintas, blokados nebus", - sakė S.Oželis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.