aA
Vakarų Japonijoje sekmadienį vėl pradėjo kursuoti greitaeigis keleivinis traukinys, priverstas nutraukti darbą dėl šeštadienį įvykusio žemės drebėjimo, kurio metu žuvo du žmonės. Sustabdžius greitaeigių traukinių eismą, maždaug 3,5 tūkstančio keleivių buvo priversti nakvoti šiame ir kituose traukiniuose.
Train
Pasak pareigūnų, šis greitaeigis traukinys vėl pradėjo kursuoti praėjus 17 valandų po žemės drebėjimo, kurio stiprumas siekė 6,4 balo pagal Richterio skalę. Stipriausi požeminiai smūgiai buvo jaučiami Hirošimos mieste, maždaug už 690 kilometrų į pietvakarius nuo Tokijo. Per stichinę nelaimę du žmonės žuvo ir mažiausiai 170 buvo sužeisti. Taip pat buvo sugriauti 3 826 gyvenamieji namai ir kiti pastatai. Sekmadienį buvo atnaujintas ir kitų traukinių eismas.

Kitose regiono vietose buvo pradėti sugriautų namų, kelių ir vandens tiekimo magistralių atstatymo darbai, tačiau kol kas padaryta žala neįvertinta.

Baimindamasis neigiamos visuomenės reakcijos, Rusijoje su oficialiu vizitu viešintis Japonijos ministras pirmininkas Yoshiro Mori (Joširas Moris), iš karto sureagavo į nelaimę.

"Aš nurodžiau vyriausybei bendradarbiaujant su vietos valdžia imtis visų priemonių nustatyti padarytos žalos mastą", - rašoma išplatintame premjero pareiškime.

Pareigūnų teigimu, šeštadienį per žemės drebėjimą buvo sugadintas vandentiekis, todėl maždaug 34 tūkstančiai šeimų liko be geriamo vandens. Daugiau kaip 50 vietovių stichija sukėlė purvo nuošliaužas.

Kai kurie gyventojai buvo priversti palikti savo namus ir nakvoti visuomeniniuose pastatuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.