aA
Didžiosios Britanijos gaiviųjų gėrimų gamintojai paskutiniuoju metu atsidūrė kaltinimų dėl vartotojų klaidinimo taikinyje.
Nors visada buvo teigiama, kad populiariuose šalyje gaminamuose gėrimuose yra nedaug cukraus, tačiau tyrimai parodė, kad juose esantis cukraus kiekis yra netgi didesnis nei garsiojoje "Coca Cola" ir tai žymiai padidina dantų ėduonies atsiradimo tikimybę. Be to, daugelyje sulčių gėrimų iš tikrųjų yra tik apie 15% natūralių vaisių sulčių.

Žurnalo "Which?" inicijuotų tyrimų metu buvo ištirta 19 rūšių apelsino skonio vaisinių gėrimų rūšių. Pusėje iš jų cukraus koncentracija sudarė nuo 8 iki 12%, o likusieji gėrimai buvo "saldesni" ir už "Coca Cola". Pats saldžiausias buvo Del Monte firmos vaisių gėrimas, kuriame buvo net 6 šaukšteliai cukraus.

Tyrimo rezultatai nebuvo palankūs ir gėrimui "Sunny Delight", kuris pasaulyje yra vienas populiariausių kartu su "Cola" ir "Pepsi". Paprastai tokių gėrimų reklamoje, kuri būna dažnai nukreipta į jaunuosius vartotojus, yra akcentuojami sveikatos aspektai, tačiau šis tyrimas parodė, jog kiekviename 200ml butelyje yra nuo 3 iki 4 arbatinių šaukštelių cukraus. Tarp kitų sudėtinių dalių yra ir daržovių aliejaus, tirštinančių bei dažančių medžiagų, kurios naudojamos gėrimui suteikti natūralių sulčių spalvą (nors iš tikrųjų jų ten gali būti tik kokie 5%).

Beje, kritikos neišvengė ir gėrimų įpakavimas. Nors įstatymuose teigiama, kad gėrimuose vaikams neturi būti jokių dirbtinių saldinimo medžiagų, tačiau daugelyje gėrimų jos visgi yra naudojamos. Šį įstatymų pažeidimą gamintojai teisina tuo, kad jų gėrimai nėra tiesiogiai skirti tik vaikams, bet juk daugelio tokių gėrimų etiketėse galima pastebėti vaikiškus herojus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.