aA
Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno jūreiviai nukentėjo per incidentą, įvykusį iškraunant iš laivo kovos raketą.
Kaip pranešė Primorės krašto vidaus reikalų valdyba, penktadienį Koniuškovo įlankoje, netoli Dunojaus gyvenvietės (už 60 kilometrų į rytus nuo Vladivostoko) iškraunant raketą RSN-50, dėl kol kas nenustatytų priežasčių buvo pramuštas jos korpusas.

Pirminiais duomenimis, raketa užkliuvo už pirso aptvaro. Iš jos ėmė tekėti raketų kuro oksidatorius, kuris yra nepaprastai nuodingas.

Keturi apsinuodiję jūreiviai paguldyti į ligoninę.

Oksidatorius išsiliejo į karinio transporto laivo triumą. Oksidatoriui susijungus su oru, susidarė geltonos spalvos 300 ir 500 metrų dydžio dujų debesis.

Vyriausiosios civilinės gynybos ir nepaprastųjų situacijų valdybos duomenimis, šios dujas - tai deguonies ir azoto rūgšties junginys. Jos pavojingos žmonėms, nes žaloja kvėpavimo takus ir odą.

Dabar šį debesį vėjas neša palei krantą. Jo kelyje esančiame Fokino mieste, kuriame yra 30 tūkst. gyventojų, žmonės per radiją įspėti neiti į lauką ir užsidaryti namų langus.

Tikimasi, kad nuodingasis debesis pamažu išsisklaidys ir nepasieks didelių gyvenviečių, pažymėjo valdybos pareigūnai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.