aA
Islamistinio Talibano judėjimo kovotojai išplatino vaizdo įrašą, kuriame nufilmuotas paimtas į nelaisvę Afganistane praėjusį mėnesį JAV karys. Įraše jaunuolis pilkais drabužiais ir skusta galva sako, kad buvimas nelaisvėje „atima dvasią“, ir paragino JAV gyventojus spausti šalies valdžią, kad ji išvestų Amerikos kontingentą iš Afganistano.
Talibai išplatino Amerikos kario, paimto į nelaisvę, vaizdo kreipimąsi
© Reuters/Scanpix

„Mes (JAV piliečiai) turime jėgų priversti vyriausybę susigrąžinti juos (Amerikos karius) namo“, - sakė kareivis 28 min. įraše, kurį sekmadienį transliavo Katare įsikūrusi „Al Jazeera“.

Pasak nufilmuoto žmogaus, vaizdo įrašas buvo padarytas liepos 14 dieną, o jis į nelaisvę buvo paimtas birželio 30 dieną, kai drauge su trimis Afganistano armijos kareiviais atsiliko nuo savo patrulio rytinėje Paktikos provincijoje.

Vėliau talibai patvirtino, kad dingęs amerikietis, taip pat trys Afganistano kariai yra pas juos.
JAV kariškiai sekmadienį patvirtino, kad vaizdo įraše kalbantis žmogus yra dingęs jų pajėgų karys ir pasmerkė pagrobėjus dėl šios „propagandos“.

„Kario naudojimas propagandos tikslais yra nesuderinamas su tarptautine teise“, - sakė kariškių atstovas spaudai kapitonas Jonas Stockas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.