aA
Buvusios konkurentės vaizdo bei garso transliavimo internetu srityje “Apple Computer” bei “RealNetworks” pirmadienį paskelbė, jog pradeda bendradarbiauti. Nuo šiol vartotojai galės lengviau peržiūrinėti abiejų firmų sukurtais formatais transliuojamą informaciją.
“RealNetworks” gavo “Apple” vaizdo transliavimo programų licenciją, kuri leis bendrovės kuriamoms tarnybinių stočių programoms vaizdą perduoti ne tik “Real”, bet ir “Apple Quick Time” formatu. Taigi sričių savininkams reikės tik vieno, o ne dviejų kompiuterių.

Anksčiau “Real” vaizdo grotuvo mėgėjui pakakdavo peržiūrėti bent vieną “QuickTime” vaizdo bylą ir “Apple” programa perimdavo teises rodyti daugumą transliacijų bei daugialypės terpės bylų.

Vienas didžiausių 1995 metais įkurtos “RealNetworks” pasiekimų “tekanti” (“streaming”) informacija – vaizdas ar garsas siunčiamas pastoviai ir tuojau pat rodomas. Taip taupomas laikas, reikalingas atsisiųsti visai daugialypės terpės bylai.

“Apple” į “tekančios” informacijos rinką atėjo pakeitusi savo “QuickTime” bylų tipą.

Kai sutartis bus pasirašyta, “RealNetworks” programinė įranga galės rodyti praktiškai visų įmanomų tipų vaizdinę informaciją. Tokia savybė “Real” programas dar labiau išpopuliarins tarp internautų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.