aA
Baltijos valstybių vienybė ekonomikos, politikos ir ginkluotųjų pajėgų sferoje išliks ir ateityje. Taip Latvijos prezidentas Valdis Zatleras pareiškė susitikime su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite, informuoja rus.DELFI.lv. D.Grybauskaite savo ruožtu teigė, kad Lietuva pasiruošusi padėti Latvijai esant sunkiai ekonominei situacijai.
D.Grybauskaitė: Lietuva pasiruošusi padėti Latvijai
© Reuters/Scanpix

„Mes – broliškos tautos. Mūsų tos pačios šaknys, labai panašūs istoriniai keliai. Jie skirtingi, tačiau pastaruosius šimtą metų buvome kartu. Kartu įkūrėme valstybes, visada stengiamės bendradarbiauti. Kartu nuėjome kelią iki ES ir NATO. Netgi dabartiniai ekonominiai sunkumai tokie patys“, – sakė V. Zatleras.

D.Grybauskaitė: Lietuva pasiruošusi padėti Latvijai
© Reuters/Scanpix

Jis pabrėžė, kad D. Grybauskaitė pratęsė Latvijos ir Lietuvos prezidentų tradiciją pirmą kartą atvykti vizito į kaimyninę šalį.

D.Grybauskaite savo ruožtu teigė, kad Lietuva pasiruošusi padėti Latvijai esant sunkiai ekonominei situacijai.

Anksčiau dabartinė Lietuvos prezidentė užėmė už finansus ir biudžetą atsakingos eurokomisarės postą, todėl dabar ji pasirengusi konsultuoti kaimynus vykstant deryboms su Tarptautiniu valiutos fondu.

D.Grybauskaitė: Lietuva pasiruošusi padėti Latvijai
© Reuters/Scanpix
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.