aA
Šiaulių rajono policijos komisariatas pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, įgyjant didelės vertės svetimo turto. Įtariama, kad besilaukianti moteris neteisėtai pasikėlė algą prieš išeidama gimdyti.
Pradėtas tyrimas dėl galimai sukčiavusios motinos
© Corbis

Tiriama, ar nuo 2008 metų gruodžio 2 dienos iki 2009 metų liepos 1 dienos Šiaulių rajone, Gilvyčiukų kaime veikianti uždaroji akcinė bendrovė neteisėtai padidino atlyginimą darbuotojai, išeinančiai motinystės atostogų.

Tą patvirtino ir Šiaulių apygardos prokuratūra. Pirminio tyrimo duomenimis, dėl neteisėtų finansinių veiksmų 30-metė moteris iš „Sodros“ gavo padidintas draudžiamąsias pajamas, t.y. gimus vaikui gauna didelę pašalpą. Šiam tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokuratūra sako, kad tai ne vienintelis toks tyrimas.

Šiuo metu yra tikslinama, kokios padidintos išmokas yra sumokėtos moterims. Prokuratūros atstovas sako, kad jau rugpjūtį turėtų prasidėti teismai dėl minėtų finansinių nusikaltimų.

Vien Šiaulių apygardoje šiuo metu atliekami 58 ikiteisminiai dėl galimai nepagrįstai padidintų atlyginimų darbuotojoms, joms siekiant gauti didesnes „Sodros“ išmokas išėjus motinystės atostogų. Prieš kurį laiką paaiškėjo, kad vienos bendrovės savininkas net pats pasisavindavo besilaukiančioms moterims sukeltas pajamas.

Šiaulių apskrities televizija