aA
Įtarę dokumentų klastojimu Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai, Kaune registruotos įmonės patalpose sulaikė 2 512 dviračių siuntą. Manoma, kad minėta įmonė muitinei pateikė suklastotas sąskaitas bei prekių kilmės sertifikatus, liudijančius, kad dviračiai pagaminti Bangladeše.
Kaune muitininkai sulaikė 2500 dviračių
© MKT

Tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos, MKT pareigūnai antradienį atliko kratą vienos Kauno įmonės, prekiaujančios dviračiais, motociklais, motoroleriais, taip pat – keturračiais ir jų dalimis, patalpose – parduotuvėse ir sandėliuose.

Muitinės kriminalistai įtaria, kad minėta įmonė, įsiveždama prekių siuntas, muitinei ne kartą pateikė galimai suklastotas sąskaitas ir prekių kilmės sertifikatus.

Kadangi prekės dažniausiai būdavo pagamintos Kinijoje, šitokiu būdų bandyta išvengti antidempingo mokesčio, t.y. valstybės sąskaita „sutaupyti“ iki 60 proc. būtinų sumokėti mokesčių.

Kratos metu pareigūnai sulaikė 2 512 dviračių ir daugiau nei toną jų dalių. Įtariama, kad muitinei buvo pateikti suklastoti šių prekių kilmės sertifikatai, liudijantys, jog dviračiai tariamai gaminti Bangladešo Liaudies Respublikoje (manoma, kad iš tikrųjų šie yra gaminti Kinijoje).

Bendra sulaikytų prekių vertė – 309 tūkst. litų.

Dviem paroms sulaikyti įmonės direktoriaus pavaduotojas M. L. ir sandėlininkas T. J.

MKT Marijampolės skyriuje dėl šio įvykio toliau tęsiamas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 182 str. 2 dalį (Sukčiavimas) ir LR BK 199 str. 1 dalį (Muitinės apgaulė).

Pažeidėjams gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.